Αποτελέσματα αναζήτησης για: 30-40 €

Drappier Champagne, Blanc de blancs

Drappier_BlancdeBlancs-1000x1000Χρώμα: Λευκός

Τύπος: Σαμπάνια

Παραγωγός: Drappier

Ποικιλία: 95% Chardonnay, 5% Blanc Vrai

Περιοχή: Urville

Χώρα: Γαλλία

Τιμή: 40 €

Περιγραφή: Η μύτη φέρνει στο νου λευκόσαρκα φρούτα όπως ροδάκινο και αχλάδι αλλά ακόμα και ανθικές νότες όπως πεόνια. Στον ουρανίσκο, μια ορυκτώδης Σαμπάνια, κρεμώδης με ελαφριά αίσθηση μπισκότου, μαλακή, γοητευτική.

Ταιριάζει: Ιδανική ως απεριτίφ. Στο τραπέζι συνδυάζεται υπέροχα με λευκά κρέατα, δροσερό καπνιστό σολωμό με όξινα κίτρινα φρούτα, ταλιατέλλες με χτένια. Σερβίρετε και απολαύστε στους 7°C.

Sauternes Collection Prive 750ml, Λευκός

018-16450Χρώμα: Λευκός

Τύπος: Γλυκός

Παραγωγός: Cordier

Ποικιλία: Semillon

Περιοχή: Sauternes

Χώρα: Γαλλία

Τιμή: 30 €

Περιγραφή: Ένα γλυκό κρασί από τη φημισμένη για τα γλυκά κρασιά της περιοχή του Sauternes στο Μπορντώ. Πλούσιο χρυσό χρώμα, απαλά κα ζεστά αρώματα με αισθήσεις σύκων και μελιού, νότες ώριμων φρούτων και λουλουδιών. Αφήνει μια μακριά επίγευση στο στόμα με αίσθηση γλυκύτητας και φρεσκάδας.

Ταιριάζει: ως απεριτιφ, με blue cheese ή με φρέσκα φρούτα.

 

Αέλιος Μοσχάτο Λήμνου, Παλαιωμένος Οίνος

AeliosΧρώμα: Λευκός

Τύπος: Γλυκός

Παραγωγός: Λήμνος ΕΑΣ

Ποικιλία: Μοσχάτο

Περιοχή: Λήμνος

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 40 €

Περιγραφή: Πληθωρικό και μεστό Vin de Liquer με ισχυρό χαρακτήρα, αποτέλεσμα της παλαίωσης του αρωματικού Μοσχάτου σε δρύινα βαρέλια. Ένας εκλεκτός επιδόρπιος οίνος, άριστο δείγμα των γλυκών κρασιών από Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Bαθύ πορτοκαλί χρώμα με ανταύγειες χαλκού. Πολυσύνθετο μπουκέτο λουλουδιών, μελιού και μπαχαρικών. Πληθωρική γεύση με νότες αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών. Αρώματα γλυκού σταφυλιού, ζυμωμένης σταφίδας, καρυδιού, μελιού, πορτοκαλιού και καραμέλας σε ένα ώριμο σύνολο. Στόμα πλούσιο με μακρά επίγευση, με οξύτητα που υπολείπεται.

Ταιριάζει: ως απεριτιφ, με φρέσκα φρούτα. (8° C).

Βιβλία Χώρα Όβηλος Ερυθρός

ktima-vivlia-xwra-ovilos-erithrosΧρώμα: Κόκκινο

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Βίβλια Χώρα

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Περιοχή: Καβάλα

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 31 €

Περιγραφή: Όινος με έντονο πορφυρό χρώμα που ωριμάζει 18 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με νότες μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή, χαρακτιριστική παρουσία τανινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Ταιριάζει: Συνοδεύει εξαιρετικά παλαιωμένα κίτρινα τυριά και κόκκινα κρέατα όπως μοσχάρι με πατάτες φούρνου ή φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια.

Σιγάλας Μαυροτράγανο

Χρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Σιγάλας

Ποικιλία: Μαυροτράγανο

Περιοχή: Σαντορίνη

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 36.30€

Περιγραφή:Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα μπαχαρικών και κόκκινων φρούτων του δάσους Πλούσιες και ευγενικές ταννίνες, ισορροπημένη οξύτητα και σύνθετη επί- γευση.

Δυνατότητα παλαίωσης:  Πάνω από 7 χρόνια.

Ταιριάζει: Τυριά και κρέατα σε θερμοκρασία δωματίου 18° C.