Αποτελέσματα αναζήτησης για: 05-10 €

Δαμασκηνός Καπνιστός, Βαένι

damaskinos-2013Χρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρό

Παραγωγός: Βαένι

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Περιοχή: Νάουσα, Μακεδονία

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 11 €

Περιγραφή: Ο Δαμασκηνός πήρε το όνομά του από το άρωμα του δαμάσκηνου που τον διακρίνει. Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 18 μήνες. Για περίοδο 6 μηνών από την αναφερόμενη διάρκεια παλαίωσης, ο οίνος αναπαύεται σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια με έντονο κάψιμο. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη. Βαθύ κόκκινο χρώμα με πυρόξανθες ανταύγειες. Στη μύτη, χαρακτηριστικό bouquet από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κανέλλας και μία αίσθηση ξύλου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα από βανίλια, τομάτα, ελιά και σοκολάτα. Γεμάτο κρασί γευστικά με πλούσιο σώμα, μαλακό με επίγευση μαύρων φρούτων και τονισμένες τανίνες.

Ταιριάζει: Γύρω στους 20°C ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη για να εκτιμηθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Οι πλούσιοι οίνοι με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.

Νάουσα, Βαένι

naoussa-2014Χρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρό

Παραγωγός: Βαένι

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Περιοχή: Νάουσα, Μακεδονία

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 7 €

Περιγραφή: Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 1 χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες. Ζωηρό κόκκινο χρώμα. Στη μύτη, η πρώτη αίσθηση αρώματος είναι αυτή του ξύλου από το βαρέλι, ενώ στην συνέχεια κάνουν διακριτικά την εμφάνισή τους το άσπρο πιπέρι και το κύμινο. Στον ουρανίσκο γίνονται αντιληπτές οι έντονες τανίνες, οι οποίες όμως δένουν αρμονικά. Ζεστή, γεμάτη αίσθηση στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και τανίνες και επίμονη γεύση από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά.

Ταιριάζει: Στους 20°C είναι ιδανικό με πλούσια εδέσματα, ψημένα ή κατσαρόλας, με κίτρινα πικάντικα τυριά και αρνάκι φρικασέ με μαρούλι.

Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Γκίκας Μαλαγουζιά

GIKAS-ESTATE-MALAGOUZIAΧρώμα: Λευκό

Τύπος: Ξηρό

Παραγωγός: Γκίκας

Ποικιλία: Μαλαγουζιά

Περιοχή: Κιθαιρώνας

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 7,90 €

Περιγραφή: Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για 2 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα με αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι και κίτρο, πλούσιο στο στόμα με νότες καπνού, περγαμόντου, λίτσι και πεπόνι Γουαδελούπης.

Ταιριάζει: Συνοδεύει μεσογειακές γεύσεις, καπνιστά και λιπαρά ψάρια, πουλερικά με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

Βιδιανό – Ιδαία Οινοποιητική

csm_VIDIANO_f013084acbΧρώμα: Λευκός

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Ιδαία Οινοποιητική

Ποικιλία: Βιδιανό

Περιοχή: Κρήτη

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 9,50 

Περιγραφή: Κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτό αρωματικό χαρακτήρα φρούτων με κυρίαρχο το αχλάδι, τη μπανάνα και το πεπόνι. Έχει ιδιαίτερη οξύτητα, γεμάτο στόμα και εντυπωσιακή αρωματική επίγευση.

Ταιριάζει: Ψάρι στη σχάρα, κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, λιγκουίνι με σολομό, ζυμαρικά με θαλασσινά, πουλερικά μαγειρευτά λευκά, ψάρι παχύ ψητό σχάρας.

OCEAN Θραψαθήρι – Ιδαία Οινοποιητική

csm_ocean_drywhite_single_3782acb1f5.jpegΧρώμα: Λευκός

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Ιδαία Οινοποιητική

Ποικιλία: Θραψαθήρι

Περιοχή: Κρήτη

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 9,80 

Περιγραφή: Χαρακτηριστικά διακρίνεται για το κιτρινοπράσινο κρυστάλλινο χρώμα, τον φρέσκο πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα φρούτων με κυρίαρχο το μήλο και το αχλάδι και την εξαιρετική γευστική ισορροπία με μακρά ζωηρή επίγευση.

Ταιριάζει:  με μη όξινα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, λευκά κρέατα και μη λιπαρά ψάρια.