Αποτελέσματα αναζήτησης για: Ερυθρός

Νάουσα alta, Θυμιόπουλος

28236698_1950280755001327_1889993699_nΧρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Θυμιόπουλος

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Περιοχή: Νάουσα, Μακεδονία

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 15 €

Περιγραφή: Υπέροχο κόκκινο χρώμα με μαβιές ανταύγειες. Στη μύτη, χαρακτηριστικό περίπλοκο bouquet από αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, κερασιού, μούρου, δαμάσκηνου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα από βανίλια, λιαστή τομάτα και μαύρη ελιά. Γεμάτο κρασί γευστικά με πλούσιο σώμα, μαλακό με ωραία επίγευση και στρογγυλεμένες τανίνες.

Ταιριάζει: Απολαύστε στους 20°C ενώ. Οι πλούσιοι οίνοι αυτού του τύπου με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.

Δαμασκηνός Καπνιστός, Βαένι

damaskinos-2013Χρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρό

Παραγωγός: Βαένι

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Περιοχή: Νάουσα, Μακεδονία

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 11 €

Περιγραφή: Ο Δαμασκηνός πήρε το όνομά του από το άρωμα του δαμάσκηνου που τον διακρίνει. Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 18 μήνες. Για περίοδο 6 μηνών από την αναφερόμενη διάρκεια παλαίωσης, ο οίνος αναπαύεται σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια με έντονο κάψιμο. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη. Βαθύ κόκκινο χρώμα με πυρόξανθες ανταύγειες. Στη μύτη, χαρακτηριστικό bouquet από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κανέλλας και μία αίσθηση ξύλου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα από βανίλια, τομάτα, ελιά και σοκολάτα. Γεμάτο κρασί γευστικά με πλούσιο σώμα, μαλακό με επίγευση μαύρων φρούτων και τονισμένες τανίνες.

Ταιριάζει: Γύρω στους 20°C ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη για να εκτιμηθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Οι πλούσιοι οίνοι με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.

Νάουσα, Βαένι

naoussa-2014Χρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρό

Παραγωγός: Βαένι

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Περιοχή: Νάουσα, Μακεδονία

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 7 €

Περιγραφή: Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 1 χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες. Ζωηρό κόκκινο χρώμα. Στη μύτη, η πρώτη αίσθηση αρώματος είναι αυτή του ξύλου από το βαρέλι, ενώ στην συνέχεια κάνουν διακριτικά την εμφάνισή τους το άσπρο πιπέρι και το κύμινο. Στον ουρανίσκο γίνονται αντιληπτές οι έντονες τανίνες, οι οποίες όμως δένουν αρμονικά. Ζεστή, γεμάτη αίσθηση στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και τανίνες και επίμονη γεύση από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά.

Ταιριάζει: Στους 20°C είναι ιδανικό με πλούσια εδέσματα, ψημένα ή κατσαρόλας, με κίτρινα πικάντικα τυριά και αρνάκι φρικασέ με μαρούλι.

Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

ΙΔΑΙΑ ΓΗ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ – ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ

13126226-origΧρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Ιδαία Οινοποιητική

Ποικιλία: Κοτσιφάλι 60% –  Μανδηλάρι 40%

Περιοχή: Κρήτη

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 10,50 €

Περιγραφή: Βαθύ ερυθρό χρώμα, πλούσια γεύση βανίλιας, δαμάσκηνου, καφέ και νότες σοκολάτας. Η επίγευση είναι παρατεταμένη και αφήνει αίσθηση φρούτων.

Ταιριάζει: κόκκινα κρέατα στα κάρβουνα, ζυμαρικά με σάλτσες αλλαντικών, κίτρινα τυριά

OCEAN Ερυθρός – Ιδαία Οινοποιητική

13126231-origΧρώμα: Ερυθρός

Τύπος: Ξηρός

Παραγωγός: Ιδαία Οινοποιητική

Ποικιλία: Μανδηλαριά 70%-Syrah 30%

Περιοχή: Κρήτη

Χώρα: Ελλάδα

Τιμή: 13,50 

Περιγραφή: Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα με βιολετί αποχρώσεις.  Πλούσιο γευστικά με έντονα αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών τα οποία δένουν αρμονικά με τα αρώματα της βανίλιας του βαρελιού. Ιδιαίτερος συνδυασμός των δύο ποικιλιών με επίμονη και γεμάτη επίγευση.

Ταιριάζει: κόκκινα κρέατα, καπνιστά και βαριά αρωματισμένα τυριά.